Milieuvriendelijke oplossingen voor voedselafval: hygiënisch, makkelijk en duurzaam.

Graag stellen we u voor aan een baanbrekende oplossing die belooft de manier waarop u voedselafval beheert te transformeren – de GS-Food Waste Digesters (composteermachines). Terwijl u de uitdagingen van voedselafvalbeheer navigeert, bieden onze composteermachines een innovatieve oplossing dankzij hun geavanceerde enzymatische aerobe afbraak proces.

GS-Food Waste Digester - composting machine - digester - composter - LFC - Food waste composting machine

Onze 3 pilaren

In de hedendaagse milieubewuste wereld onderscheiden onze drie productlijnen zich door hun impactvolle bijdragen. Onze voedselafval/ SWILL afval vergisters (composteermachines) zetten organisch afval efficiënt om in waardevolle hulpbronnen, verminderen CO2- en methaanemissies en verlagen de kosten voor afvalverwerking.

De enzymatische producten die we aanbieden, bieden effectieve reinigings-, plaagbestrijdings- en bodemverbeteringsoplossingen, terwijl het gebruik van chemicaliën wordt geminimaliseerd en een veiligere en groenere werkomgeving wordt bevorderd.

Bovendien elimineren onze groene verpakkingsalternatieven de noodzaak van op fossiele brandstoffen gebaseerde kunststoffen, wat de milieuschade vermindert en aantrekkelijk is voor milieubewuste consumenten.

patent pending technoligy in the GS-Food Waste Digester - composting machine - digester - composter - LFC - Food waste composting machine

Geavanceerd aerobisch enzymatisch afbraakproces

Een revolutie in afvalbeheer: onze inzet voor vooruitgang.

Onze technologie richt zich op verschillende dringende milieuproblemen:

  1. Verminderde CO2-uitstoot door vuilniswagens: Traditionele methoden voor voedselafvalverwijdering steunen zwaar op frequente ophaalacties door vuilniswagens, wat resulteert in aanzienlijke CO2-uitstoot. Door de noodzaak van deze vervuilende voertuigen weg te nemen, vermindert onze aanpak significant de ecologische voetafdruk.
  2. Beperking van methaanemissies uit stortplaatsen: Voedselafval dat op stortplaatsen wordt gestort, genereert aanzienlijke methaanemissies, een krachtig broeikasgas. Door SWILL afval af te leiden van stortplaatsen, speelt onze technologie een cruciale rol in het verminderen van methaanemissies en het bestrijden van klimaatverandering.
  3. Eliminatie van onhygiënische afvalcontainers: Conventionele groene containers die worden gebruikt voor de opslag van voedselafval veroorzaken vaak hygiënische zorgen, met onaangename geuren en ongedierte aantrekking tot gevolg. Onze oplossing biedt een schonere, geurloze en milieuvriendelijke alternatief, wat zorgt voor een prettigere ervaring met afvalverwijdering.

Zo werken onze composteermachines

1

Voedselafval

Voedselafval kan gedurende de dag worden toegevoegd aan de GS-Food Waste Digesters. Er is geen wachttijd; het is een continu proces dat zich aanpast aan uw dagelijkse werkschema.

2

De machine

Alle voedselafval wordt verzameld in de machine. De speciale omstandigheden in de machine en onze exclusieve enzymenmixen zorgen ervoor dat uw afval 24/7 wordt verwerkt tot afvalwater.

3

Onze Enzymen

Onze exclusieve enzymmixen zijn zo geformuleerd dat ze optimaal uw voedselafval kunnen afbreken. We hebben verschillende varianten ontwikkeld die de verschillende afvalstromen kunnen afbreken.

6

rioolwater

Het afvalwater dat wordt geproduceerd in onze machine kan veilig worden afgevoerd via het riool naar de waterzuiveringsinstallaties. Het 100% organische afvalwater kan worden omgezet in biogas en bioplastics in de waterzuiveringsinstallaties.

5

De afbraak

Het voedselafval wordt afgebroken tot kleinere deeltjes door onze Voedselafval vergisters. Dit kan zelfs worden gedaan tot op het niveau van bouwstenen zoals aminozuren, vetzuren en eenvoudige suikers.

4

Het proces

In onze machines worden ideale omstandigheden gecreëerd, zodat de enzymen optimaal kunnen functioneren. Wij zorgen ervoor dat de temperatuur, vochtigheid, beweging en zuurgraad op optimale niveaus worden gehandhaafd.

Ceres

Voor restaurant, hotels, fast-food en bedrijfskantines.

Caelus

Voor wat grotere restaurants, hotels, catering, bakkerijen.

Gaia (z.s.m. foto's)

Restaurants, catering, ziekenhuizen, universiteiten.

Telluris (z.s.m. foto's)

Cruiseschepen, ziekenhuizen, voedselverwerkende bedrijven

onze composteermachines

GS-Food waste digesters

Huidige voedselafval verwerkingssysteem

food waste process system existing

Voedselafval verwerking met onze machines

food waste processing with our composting machine

Voordelen van onze machines

De expertise van onze composteermachines ligt in zijn vermogen om SWILL afval snel en efficiënt af te breken door middel van enzymatische aerobe afbraak proces. Dit proces maakt gebruik van de kracht van onze speciale enzymenmixen in combinatie met onze machine en een gecontroleerd proces om complexe organische verbindingen om te zetten in eenvoudigere componenten.

GS-Food Waste Digester - composting machine - digester - composter - LFC - Food waste composting machine

geen gedoe

In tegenstelling tot traditionele aerobe vergisters, levert onze machine geen compost op als eindproduct. Deze unieke benadering elimineert de noodzaak voor aanvullend afvalbeheer, waardoor de werklast en het gedoe verminderen.

Ja, ook vloeistof

Onze GS-Food Waste Digesters zijn ontworpen om niet alleen vast voedselafval te verwerken, maar ook vloeibare producten zoals soepen en sauzen. Een prestatie die ongeëvenaard is door andere vloeibare aerobe vergisters op de markt.

unieke enzymen

Onze enzymmixen zijn speciaal voor ons ontwikkeld en richten zich op specifieke organische moleculen in het swill afval, waardoor hun afbraak wordt geïnitieerd. Proteasen pakken eiwitten aan, lipasen richten zich op vetten, enzovoort.

zo simpel

Een van de belangrijkste voordelen is de functie voor op afstand beheer. Plaats eenvoudig het voedselafval in de composteermachines, en wij regelen de rest. Ons deskundige team beheert de machines op afstand, wat zorgt voor een moeiteloze ervaring voor uw personeel.

vet verdwijnt

Een van onze enzymen in onze mix is speciaal ontworpen om het vet en de olie in voedselafval af te breken, resulterend in een vetvrije afvalstroom. Geen verstopping van rioolbuizen of overbelaste vetafscheiders met onze machines.

volledig ontzorgd

Onze service is ontworpen om uitgebreide ondersteuning te bieden. Het servicecontract omvat volledige ondersteuning vanuit ons centrum, online monitoring en machineaanpassingen. Bovendien dekt het contract de levering van enzymen en procesmaterialen.

Innovatie en kwaliteit: Samen streven naar duurzame excellentie

Samenwerken met gewaardeerde partners van hoogstaande kwaliteits producten stelt ons in staat om eersteklas componenten in onze composteermachines te integreren, waardoor hun prestaties en duurzaamheid worden verbeterd. Geavanceerde elektronische componenten van Panasonic, precisiesensoren van IFM Electronic en betrouwbare krachtoplossingen van Varvel Motoronderdelen zijn slechts enkele voorbeelden van de hoogwaardige onderdelen die we in onze machines integreren.

Door samen te werken met internationaal gerenommeerde bedrijven krijgen we toegang tot een uitgebreid netwerk van middelen, expertise en geavanceerde technologie. Dit stelt ons in staat om GS-Food Waste Digesters te ontwerpen en te produceren die niet alleen voldoen aan, maar de industriestandaarden overtreffen, waardoor ze jarenlang soepel kunnen draaien.

In wezen is het partnerschap met internationale partners essentieel voor GS-Food Waste Digesters om ongeëvenaarde betrouwbaarheid, duurzaamheid en service te bieden aan onze klanten. Samen streven we ernaar ervoor te zorgen dat onze machines foutloos werken en duurzame afvalbeheeroplossingen bieden die een positieve impact hebben op het milieu en gemeenschappen wereldwijd.

Geen chemicaliën meer

Voorloper in duurzaamheid door enzymatische innovatie

In een wereld waar traditionele chemische producten lange tijd de standaard zijn geweest, staat een nieuw tijdperk van innovatie voor de deur. Bij GS-Food Waste Digesters nemen we het voortouw in het introduceren van enzymatische alternatieven die niet alleen de effectiviteit van conventionele chemicaliën evenaren, maar deze zelfs overtreffen.

Onze reis begon met een inzicht: de behoefte aan duurzame alternatieven voor chemische producten in verschillende sectoren. Of het nu gaat om huishoudelijke reiniging of industriële toepassingen, het overmatig gebruik van agressieve chemicaliën heeft negatieve gevolgen voor het milieu en de gezondheid van mensen. Daarom zijn we begonnen aan een missie om de onbenutte potentie van enzymatische technologie te verkennen.

Gedreven door onze toewijding aan duurzaamheid begaf ons team van experts zich op een ontdekkingsreis. We ontdekten de opmerkelijke doeltreffendheid van enzymatische oplossingen in een breed scala aan toepassingen, van wasmiddelen en desinfectiemiddelen tot olieverwijdering en algenbestrijding. Enzymen bleken krachtig, maar toch zacht, en boden een veiliger en milieuvriendelijker alternatief voor traditionele chemicaliën.

foamed PLA clamshells - plant-based - PLA - green packaging
foamed PLA clamshells - plant-based - PLA - green packaging
compostable cutlery and napkins
foamed PLA clamshells - plant-based - PLA - green packaging

Verpak duurzaam, denk groen

Bij GS-Food Waste Digesters zijn we trots op het bieden van meer dan alleen composteermachines voor afvalbeheeroplossingen – we zijn een duurzame revolutie in verpakkingen aan het pionieren. Onze GS-Food Waste Digesters zijn niet alleen in staat om verschillende plantaardige verpakkingsmaterialen af te breken, maar bieden ook tal van milieuvoordelen.

Milieuvoordelen van Plantaardige Verpakkingen

Door plantaardige verpakkingen in onze vergisters te integreren, dragen we bij aan een groenere, meer milieubewuste toekomst. Hier zijn enkele belangrijke milieuvoordelen:

  1. Verminderde CO2-uitstoot: Plantaardige verpakkingsmaterialen produceren minder koolstofemissies tijdens productie en verwijdering in vergelijking met traditionele op fossielen gebaseerde kunststoffen, wat helpt bij het tegengaan van klimaatverandering.
  2. Eliminatie van fossiele plastics: Door gebruik te maken van plantaardige materialen zoals suikerriet, aardappelzetmeel en papierpulp, verminderen we de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en dragen we bij aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen.
Een Divers Assortiment aan Plantaardige Verpakkingen

We bieden een uitgebreid assortiment aan plantaardige verpakkingsmaterialen om aan diverse behoeften en toepassingen te voldoen. Van bestek en borden tot bakjes, servetten en bekers, ons assortiment omvat een verscheidenheid aan milieuvriendelijke alternatieven. Al onze producten zijn gemaakt van hernieuwbare plantaardige bronnen zoals suikerriet, aardappelzetmeel en papierpulp, met minimale milieu-impact.

Sluit je aan bij ons in het omarmen van duurzame verpakkingsoplossingen met onze GS-Food Waste Digesters. Samen kunnen we een significant verschil maken in het verminderen van afval en het opbouwen van een meer duurzame toekomst voor komende generaties.

Word wederverkoper van
onze composteermachines

Interesse om consultant te worden voor onze vergisters voor Swill afval? Laten we contact opnemen en kijken of er een match is.

UPDATE: We hebben besloten om nieuwe wederverkopers tot het vierde kwartaal van 2024 on hold te zetten.

GS-Food Waste Digesters heeft onlangs een gedurfde beslissing genomen: We stoppen tijdelijk met het werven van nieuwe wederverkopers. Waarom? Omdat we werken aan een baanbrekend nieuw ontwerp voor composteer machines. Deze machines staan op het punt om de afvalverwerking opnieuw vorm te geven, omdat ze efficiënter, milieuvriendelijker en kosteneffectiever zijn.

Maar onze visie houdt daar niet op. We zijn van plan om onze wederverkopers niet alleen composteermachines aan te bieden, maar een compleet pakket. Dit omvat intensieve training, marketingondersteuning en toegang tot een scala aan aanvullende producten en diensten. Het doel? Een sterk netwerk van wederverkopers creëren die uitgebreide afvalbeheeroplossingen kunnen bieden.

Onze beste blogs (engels)

 Here are some of the benefits of using a liquid food waste digester compared to a curbside collection system.

Wastewater treatment processes are integral not only for purifying water but also for extracting valuable raw materials from sewage, contributing to sustainability and resource conservation.

The different building blocks that come out of food waste when digested by enzymes are simple sugars, amino acids, and fatty acids.

Our machines discharge the digested food waste into the sewage that eventually ends up at a wastewater treatment plant, where all the sewage wastewater is treated.

Methane (CH4) is a potent greenhouse gas that plays a significant role in global warming. It is the second most important greenhouse gas after carbon dioxide (CO2) in terms of its impact on climate change.